menu

Αρχική Ειδήσεις ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ U.F.O. Διάφορα Υγεία Επιστήμη Ντοκιμαντέρ Νέα Τάξη ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το θανατηφόρο μυστικό που απειλεί την Βαλτική

Κάπου εκτατό μέτρα μόνο από τις ακτές της Βαλτικής χιλιάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες χημικά όπλα της Γερμανίας από το Β΄ΠΠ τα οποία ρίχτηκαν από τους συμμάχους μετά την παράδοση της Γερμανίας στις 7 Μαΐου του 1945. Τώρα αρχίζουν να αποσυντίθενται βγάζοντας δηλητηριώδεις ουσίες από το εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με το ρωσικό κόμμα των πρασίνων τα τοξικά χημικά αναβλύζουν από τα διαβρωμένα κελύφη των όπλων με κίνδυνο σύντομα να αγγίξουν θανατηφόρες συγκεντρώσεις απειλώντας όχι μόνο το οικοσύστημα της Βαλτικής αλλά και και περίπου 30 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν στις ακτές της.
Με την ρίψη 300.000 περίπου τόνων χημικών όπλων (αρκετά για να σκοτώσουν ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρώπης) στα ρηχά νερά της Βαλτικής μεταξύ του 1945 και 1947 οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η τότε ΕΣΣΔ έχουν φέρει σήμερα την Βαλτική στα πρόθυρα της οικολογικής καταστροφής.
«Η Βαλτική θάλασσα είναι γνωστή ως το δοχείο απορριμμάτων της Ευρώπης. Ήδη σε αυτή τη θάλασσα υπάρχουν δηλητηριώδεις ουσίες κατατρώγοντας το οικοσύστημα σαν καρκίνος.
Εάν σε αυτό προσθέσεις και τα χημικά που ρίφθηκαν την περίοδο μετά τον πόλεμο από τους συμμάχους τότε πολύ σίγουρα μπορείς να μιλήσεις για ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής», δήλωσε σχετικά ο Yevgeny Usov από το ρωσικό κόμμα των πρασίνων.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν οι τρείς μεγάλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση για να αποφασίσουν την τύχη των χημικών όπλων της Γερμανίας κυρίως αέρια νεύρων και θανατηφόρα φορτία Zyklon B τα οποία  είχαν χρησιμοποιηθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τα υποψήφια μέρη ήταν πολλά μεταξύ αυτών και ο Ατλαντικός Ωκεανός και ένα σημαντικό μέρος ρίφθηκε εκεί αλλά μεγάλη ποσότητα αποφασίστηκε να ριφθεί στη θάλασσα της Βαλτικής.
Μάλιστα, οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για «βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», καταστρέφοντας ολόκληρα οικοσυστήματα.
Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων έχουν θορυβήσει τα κρατίδια της Βαλτικής, τα οποία έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία σχεδίων συλλογής και απομάκρυνσής τους, ζητώντας την χρηματοδοτική και τεχνολογική συνδρομή του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου