menu

Αρχική Ειδήσεις ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ U.F.O. Διάφορα Υγεία Επιστήμη Ντοκιμαντέρ Νέα Τάξη ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ψείρες οι ανίκητες;

Όχι πια! Τουλάχιστον για εμάς!
Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρή με το πλούσιο σγουρό μαλλάκι μου. Πόσο ήθελα να το μακρύνω και να μοιάσω της μανούλας μου που το είχε ίσιο και μακρύ μέχρι τη μέση. Αλλά που τέτοια τύχη! Σγουρό καθώς ήταν το μαλλί μου δεν μάκραινε εύκολα. Αλλά πολύ εύκολα κόλλαγε ΨΕΙΡΕΣ!!! Το τι πόνο τραβούσα κάθε χρόνο για να τις βγάλει η μάνα μου από το κεφάλι μου δεν λέγεται! Κάποια στιγμή και αφού πήγα στο γυμνάσιο σταμάτησα να κολλάω. Εκτός από μία φορά που με κόλλησε ο αδερφός μιας φίλης μου στα 17 μου χρόνια! Ειλικρινά σιχτίρισα μέχρι να καθαρίσω τελείως το κεφάλι μου! Και στενοχωρήθηκα γιατί τελικά είχα καταφέρει να τα μακρύνω και από τα νεύρα μου που δεν έφευγαν οι ψείρες (μέχρι και πετρέλαιο μου είχε βάλει η μάνα μου αλλά αυτές τίποτα βρε παιδί μου!) πήρα το ψαλίδι και έκοψα το μαλλί μου πολύ κοντό καρέ!!!! Μετά οι ψείρες όπου φύγει φύγει!
Η μεγάλη μου κόρη έχει πάρει το μαλλί μου. Και είναι και πιο "δαχτυλίδι" από ότι ήταν το δικό μου! Το αποτέλεσμα; Να κολλάει και εκείνη πάρα πολύ εύκολα ψείρες! Από τριών ετών δεν κάνω τίποτα άλλο από το να την ξεψειρίζω..... Μέχρι πριν δύο χρόνια έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο φαρμακείο και οφείλω να ομολογήσω ότι τελικά τζάμπα φάγανε και οι δυο μου κόρες τόσα χημικά στο κεφάλι τους! Γιατί και η μικρή κολλάει εύκολα παρόλο που δεν έχει τόσο πλούσιο μαλλί όσο η μεγάλη... Τουλάχιστον σε αυτήν φαίνονται πιο γρήγορα γιατί το μαλλί είναι λίγο.... 
Γιατί λέω ότι τζάμπα έφαγαν τόσα χημικά στο κεφάλι τους; Γιατί μια φίλη φαρμακοποιός μου είπε ότι οι ψείρες έχουν πάθει ανοσία πλέον στα τόσα χημικά που τους "ρίχνουμε" αλλά και έχουν γίνει πιο ανθεκτικές πλέον στα φάρμακα λόγω της εξάρσης των κρουσμάτων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Πλέον οι ψείρες εμφανίζονται κάθε εποχή του χρόνου και όχι μόνο φθινόπωρο και καλοκαίρι.... Βέβαια η ζέστη ευνοεί την εξάπλωση τους καθώς τα αυγά τους (οι κόνιδες δηλαδή) "σπάνε" πιο γρήγορα. Κάτι άλλο που ευνοεί την εξάπλωση τους γρηγορότερα είναι και η πλούσια κώμη όπως διάβασα κάπου (μη με ρωτήσετε που δεν θυμάμαι!). Επειδή οι θύλακες στο κεφάλι πχ της Νεφέλης μου, είναι περισσότεροι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περνάει περισσότερο αίμα και να παράγεται και μεγαλύτερη θερμοκρασία στο κεφάλι..... Καταλαβαίνετε φυσικά ότι αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για τις ψείρες.... Καμιά φορά την πειράζω την κόρη μου λέγοντας της ότι για αυτό το λόγο έρχονται οι ψείρες, γιατί τους αρέσει το περιβάλλον του κεφαλιού της! Ειδικά όταν την ξεψειρίζω!
Επειδή διαβάζω γενικά στο διαδίκτυο για μανούλες που έχουν αντιμετωπίσει κρούσμα με ψείρες στα κεφαλάκια των παιδιών τους και έχουν καταλήξει σε όλα αυτά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία δίνοντας τα λεφτά της κεφαλής τους, γιατί μεταξύ μας τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι και φθηνά, θέλω να τους πω ότι εγώ βρήκα τη λύση χωρίς να ξοδέψω ούτε ένα λεπτό. Πως; Μη μου βιάζεστε καλέ!
Πριν δύο χρόνια η Νεφέλη μου είχε κολλήσει ψείρες. Πήγα στο φαρμακείο και πήρα ένα φάρμακο καταπολέμησης τους. Το έβαλα στο κεφάλι της, αλλά και στο κεφάλι της μικρής, αφού την είχε κολλήσει, τις ξεψείρισα με το ειδικό χτενάκι, κάναμε και τις επαναλήψεις και είπα ότι είχαμε απαλλαγεί από δαύτες! Αμ δε!!!
Μπορεί οι ψείρες να έβγαιναν από το κεφάλι τους dead (δηλαδή νεκρές) αλλά αυτά που παρέμεναν ήταν τα αυγά, δηλαδή οι κόνιδες, οι οποίες δεν ξεκόλλαγαν με τίποτα από την τρίχα, ούτε καν με το χέρι μου. Αυτό σημαίνει ότι η κόνιδα είναι ζωντανή. Άρα; Τα φάρμακα των φαρμακείων ήταν άχρηστα αφού το βασικότερο για να πεις ότι έχει γλιτώσει από τις ψείρες είναι να απαλλαγείς από τα αυγά τους. Γιατί αν σκάσουν τα αυγά που τυχόν έχουν μείνει στο κεφάλι ενός παιδιού έχεις ξανά μανά τα ίδια... Και να ξέρετε εεεε; Οι ψείρες γεννούν πολλά αυγά!!! 300 την ημέρα!!!!!!
Έψαχνα να βρω διάφορες λύσεις αλλά τίποτα! Ώσπου διάβασα τυχαία, σε ένα φόρουμ που έπαιρνα μέρος, τη δημοσίευση μιας μαμάς για την ψειρομαγιονέζα..... Ώπα, λέω μέσα μου, τι είναι αυτό; Στην αρχή, για να είμαι ειλικρινής, ήμουν κάπως δύσπιστη και συνέχιζα να προτείνω διάφορα παρασιτοκτόνα (έτσι τα ονομάζουν οι φαρμακοποιοί) των φαρμακείων. Χημικά δηλαδή..... Ώσπου έφτασα στο σημείο που αναφέρω πιο πάνω και είχα πλέον καταθέσει τα όπλα γιατί και όλοι στην οικογένεια είχαμε κόλλησει αλλά και κοντεύαμε να κολλήσουμε και όλη τη γειτονιά!!! Φρίκη!!!!
Και τελικά είπα στον εαυτό μου: "Δεν δοκιμάζεις και αυτή την ψειρομαγιονέζα που αναφέρουν στο φόρουμ και που λένε ότι κάνει θαύματα;"
Εεεε, λοιπόν, ένα θα σας πω!!!! Όντως κάνει θαύματα!!! Ειλικρινά μόλις τη δοκίμασα στα κεφάλια όλων μας έπαθα πλάκα!!! Μπορεί να μην σκοτώνει όλες τις ψείρες αλλά τι κάνει; Στην ουσία "χαλάει" την κόλλα που έχουν οι κόνιδες και προσκολλούνται στις τρίχες με αποτέλεσμα να βγαίνουν πανεύκολα!!! Σώθηκα είπα μέσα μου.... Αλλά σώθηκε και η τσέπη μου αφού η παρασκευή της γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και μάλιστα με προϊόντα που έχουμε στο ψυγείο  και στο ντουλάπι μας!!!
Τι θέλουμε;

  • 1 αυγό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • Λάδι όσο πάρει για να πήξει το μείγμα
Βάζουμε τα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή. Απλώνουμε το μείγμα στο κεφάλι του παιδιού ομοιόμορφα, προσπαθώντας να καλύψουμε όλο το μήκος των μαλλιών. Ξεκινάμε από το "στεφάνι" του κεφαλιού και συνεχίζουμε με τις ρίζες για να καταλήξουμε να καλύψουμε όλο το μαλλί όσο μακρύ κι αν είναι! Τυλίγουμε με μια πλαστική σακούλα και αν γίνεται βάζουμε και ένα μάλλινο σκουφί από πάνω. Βοηθάει η ζέστη γιατί παθαίνουν ασφυξία οι ψείρες. Αφήνουμε για τρεις τουλάχιστον ώρες στο κεφάλι του παιδιού και μετά λούζουμε το παιδί με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά..... Χτενίζουμε με το ειδικό χτενάκι και φροντίζουμε να ξεψαχνίσουμε, ακόμα και με το χέρι μας, το κεφάλι του παιδιού για τυχόν υπολείμματα κόνιδας.
Επαναλαμβάνουμε μετά από 7 ημέρες. Καλό είναι να επαναλάβετε όσες φορές εσείς κρίνετε ότι χρειάζεται για να απαλλαγείτε μια και καλή από τις ψείρες. Χτενίζουμε καθημερινά το κεφάλι του παιδιού με το ειδικό χτενάκι!
Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε! Σίγουρα όχι τα μαλλιά της κεφαλής σας από τα χρήματα που θα δώσετε στα φαρμακεία αλλά και θα ξέρετε τι υλικά χρησιμοποιήσατε στο κεφαλάκι του παιδιού σας.
Μια συμβουλή. Το συγκεκριμένο "φάρμακο" αφήνει πίσω του μια ίσως δυσάρεστη μυρωδιά. Καλό όμως είναι να βάζετε στο κεφάλι του παιδιού και λίγο ξυδάκι. Αγνό ξυδάκι! Μυρίζει έντονα το ξέρω. Αλλά προτιμώ το παιδί μου να μυρίζει ξυδίλα ή αυγουλίλα (από τη ψειρομαγιονέζα) παρά να κάνουν επιδρομή οι ψείρες. Πιστέψτε με και ως προληπτικό το ξύδι (το προληπτικό το βάζουμε για να μην κολλήσουν) λειτουργεί πολύ καλά γιατί έχει έντονη μυρωδιά και αποτρέπει τις ψείρες να "πηδήξουν" στο κεφάλι του παιδιού σας.
Τι προτιμάτε λοιπόν; Τις ψείρες ή τη μυρωδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου