menu

Αρχική Ειδήσεις ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ U.F.O. Διάφορα Υγεία Επιστήμη Ντοκιμαντέρ Νέα Τάξη ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Κακόβουλες ειδοποιήσεις Voicemail από τη WhatsApp διανέμουν ψεύτικο antivirus
whatsapp 627 355 Κακόβουλες ειδοποιήσεις Voicemail από τη WhatsApp διανέμουν ψεύτικο antivirus
Πριν από λίγες εβδομάδες, οι ειδικοί άρχισαν να προειδοποιούν τους χρήστες για τις ψεύτικες φωνητικές ειδοποιήσεις WhatsApp που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες για τη διανομή malware. Η αρχική μορφή της επίθεσης είχε στόχο κινητές συσκευές, αλλά τώρα οι απατεώνες έχουν αλλάξει την τακτική τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφάλειας του ThreatTrack, οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν τώρα ψεύτικα φωνητικά μηνύματα της WhatsApp για να διανέμουν πλαστά προγράμματα antivirus.
Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στις συνδέσεις από την ψεύτικη κοινοποίηση της WhatsApp, μεταφέρονται σε μια τοποθεσία που περιέχει τον Kuluoz.B, ένα κακόβουλο λογισμικό που κατεβάζει μια παραλλαγή του WinWebSec και έχει υπογραφεί με ένα έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό.
Από τη στιγμή που εισέλθει σε έναν υπολογιστή, το WinWebSec κατεβάζει κακόβουλο λογισμικό που κλέβει πληροφορίες, όπως το Fareit και το Ursnif.
Εν τω μεταξύ, ένα πλαστό antivirus που ονομάζεται Antivirus Security Pro προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να πληρώσουν για να αφαιρεθούν κάποιοι υποτιθέμενοι ιοί από τον υπολογιστή.
Πρόσθετες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις απειλές είναι διαθέσιμες στο ThreatTrack Security blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου