menu

Αρχική Ειδήσεις ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ U.F.O. Διάφορα Υγεία Επιστήμη Ντοκιμαντέρ Νέα Τάξη ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Το έθιμο με τις κάλτσες στο τζάκι ξεκίνησε τυχαία

Η παράδοση ξεκίνησε όταν η σύζυγος ενός ευγενή πέθανε και άφησε πίσω της τον άνδρα της με τις τρεις τους κόρες που ήταν ανύπαντρες. Αφού ο πατέρας είχε χάσει όλη την περιουσία του για να γίνει καλά η σύζυγός του, αποφάσισε να ζήσει με τις κόρες του σε ένα αγρόκτημα.
Ο καιρός περνούσε…. και έφτασε η ώρα της παντρειάς για τις κόρες του, ο ευγενής είχε έρθει σε απόγνωση που δεν είχε χρήματα να τις προικίσει. Το βράδυ του Άγ. Νικολάου, είχαν πλύνει τα ρούχα τους και κρέμασαν τρεις κάλτσες στο τζάκι για να
στεγνώσουν μέχρι το πρωί.
Ο Άγ. Νικόλαος γνωρίζοντας την απελπισία του πατέρα, πέρασε εκείνο το βράδυ από το σπίτι του άρχοντα. Κοιτάζοντας, από το παράθυρο είδε ότι στο τζάκι κρεμόντουσαν τρεις κάλτσες και έτσι αποφάσισε να ρίξει από την καμινάδα τις τρεις σακούλες χρυσού, μία σε κάθε κάλτσα.
Το επόμενο πρωί, όταν ξύπνησαν οι κόρες βρήκαν τις κάλτσες τους, να περιέχουν αρκετό χρυσό ώστε να παντρευτούν. Και έτσι ο ευγενής είδε τις κόρες του, να παντρεύονται ζώντας μία ευτυχισμένη ζωή.
Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν την παράδοση να κρεμάνε Χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι. Σε ορισμένες χώρες έχουν παρόμοια έθιμα. Στη Γαλλία τα παιδιά τοποθετούν τα παπούτσια τους την παραμονή του Αγ. Νικολάου δίπλα στο τζάκι. Στην Ολλανδία, γεμίζουν τα παπούτσια τους με σανό και καρότα, ώστε να περάσει ο Sinterklaas και να τα δώσει στα άλογα τους. 
-->
Στην Ουγγαρία, γυαλίζουν τα παπούτσια τους, και τα τοποθετούν κοντά στην πόρτα ή σΆ ένα περβάζι παραθύρου.
Από το  

pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου