menu

Αρχική Ειδήσεις ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ U.F.O. Διάφορα Υγεία Επιστήμη Ντοκιμαντέρ Νέα Τάξη ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Επιστήμονες βρίσκονται στα πρόθυρα ανακάλυψης της παράτασης της νεότητας

Δεν αποκλείεται σύντομα όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη μας να μπορούν να γίνουν μακρόβιοι. Οι επιστήμονες βρίσκονται στα πρόθυρα της ανακάλυψης της παράτασης της νεότητας.
Τρόποι για την επίτευξη αυτού του σκοπού υπάρχουν διάφοροι. Ορισμένοι επιστήμονες προσπαθούν να καλλιεργήσουν ανθρώπινα όργανα, τα οποία θα μπορούν να μεταμοσχευθούν στη θέση των γερασμένων. Και άλλοι προσπαθούν να εντοπίσουν το γονίδιο του γήρατος. Πρόσφατα σε μια νυχτερίδα ανακάλυψαν γονίδιο της μακροζωίας. Αυτό το πτηνό ζει δεκαπλάσια περίοδο από τους συγγενείς του, λέει ο Διευθυντής του εργαστηρίου Αναγεννητικής Ιατρικής του Φυσικο-τεχνικού
Ινστιτούτου Μόσχας Μιχαήλ Μπάτιν:
Στην πραγματικότητα υπάρχουν τουλάχιστον 100 γονίδια, που σχετίζονται με τη μακροζωία των ζώων. Στο εργαστήριό μας προσπαθούμε να μοντελοποιήσουμε τη λειτουργία των γονιδίων, να δημιουργήσουμε την πρωτεΐνη εκείνη, η οποία εκτελεί λειτουργίες, που σχετίζονται με τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.
Αναφορικά με τους υπερμακρόβιους, κατά την άποψη του Ρώσου επιστήμονα, η ηλικία τους δεν συνδέεται με τον τρόπο ζωής, αλλά με τα γονίδια τους:
Φυσικά, ο υγιής τρόπος ζωής, οι καλές συνθήκες, όλα αυτά είναι πολύ καλά. Όμως για να φτάσει κανείς, π.χ., σε ηλικία 120 χρονών, βοηθούν αποκλειστικά τα γονίδια, η αντοχή του οργανισμού στο στρες.
Κατά την άποψη του Μιχαήλ Μπάτιν, αν υπήρχε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για τη μακροζωία, παρόμοιο με τέτοια προγράμματα, όπως η δημιουργία της ατομικής βόμβας ή της πτήσης ανθρώπου στο διάστημα μέσα σε 20 χρόνια θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για τη νίκη επί του γήρατος. Όμως σήμερα, θεωρεί ο Ρώσος επιστήμονας, τέτοιος στόχος δεν τίθεται:
Πρόκειται για πολιτικό ζήτημα, ο στόχος της μακροζωίας. Όταν θα υπάρξει πολιτική βούληση, οι άνθρωποι θα μπορούν να είναι μακρόβιοι. Όμως δυστυχώς, οι πολιτικοί ηγέτες είναι τέτοιοι, που οι σκοποί τους έρχονται σε αντίθεση με την ανάπτυξη της επιστήμης. Προσανατολίζονται περισσότερο στη γνώμη των απλών πολιτών. Ενώ η παράταση της ζωής είναι πολύπλοκη, σύνθεση υπόθεση. Και όσο κι αν αυτό είναι παράδοξο, δεν ενδιαφέρει τους απλούς πολίτες. Είμαι πεπεισμένος ότι το 80% των ανθρώπων στην ερώτηση – Θέλετε να ζείτε αιώνια; - θα απαντήσουν – όχι. Αυτό φαίνεται και από σχετικές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στον κόσμο.
Και όμως παρόλα αυτά σήμερα είναι δυνατό να παραταθεί η νεότητα για ορισμένο χρονικό διάστημα. Γι΄αυτό το σκοπό χρειάζεται η αποκωδικοποίηση του γονιδιώματός του. Αυτή η διαδικασία κοστίζει περίπου 200 δολάρια. Η ανάλυση της τεράστιας ποσότητας στοιχείων του γονιδιώματος ενός συγκεκριμένου ανθρώπου θα επιτρέψει να κατανοηθεί, πως συντελούνται οι ηλικιακές αλλαγές στον οργανισμό του. Και τότε οι ορθά επιλεγμένες διαδικασίες θα επιτρέψουν την παράταση της ζωής κατά περίπου 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου