menu

Αρχική Ειδήσεις ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ U.F.O. Διάφορα Υγεία Επιστήμη Ντοκιμαντέρ Νέα Τάξη ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δύο αγκάθια για εγκατάσταση λέβητα αερίου

Δύο εμπόδια βάζει το νέο σχέδιο νόμου σε όσους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θέλουν να αποκοπούν από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας τους και να τοποθετήσουν δικό τους αυτόνομο λέβητα με χρήση φυσικού αερίου.

Γραφειοκρατία απαιτείται για να αυτονομηθεί κάποιος, ακόμη κι αν ο διακόπτης του κεντρικού συστήματος είναι σβηστός
Γραφειοκρατία απαιτείται για να αυτονομηθεί κάποιος, ακόμη κι αν ο διακόπτης του κεντρικού συστήματος είναι σβηστός
Το πρώτο είναι πως θα συνεχίσουν να πληρώνουν πάγιο αλλά το 25% του ποσού που κατέβαλλαν όταν ήταν συνδεδεμένοι στο δίκτυο, και το δεύτερο εμπόδιο είναι η... γραφειοκρατία που απαιτείται για να αυτονομηθεί κάποιος, ακόμη κι αν ο διακόπτης του κεντρικού συστήματος είναι σβηστός. Τα νέα δεδομένα που φέρνει το χθεσινό τελικό νομοσχέδιο είναι:
  • Σε περιπτώσεις οικοδομών με πρόσοψη σε οδούς από όπου διέρχονται αγωγοί φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης, κάθε ενδιαφερόμενος συνιδιοκτήτης, μόνος ή ομαδικά και ανεξάρτητα από τα ποσοστά συνιδιοκτησίας, μπορεί εγγράφως να ζητήσει από τον διαχειριστή τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με μοναδικό θέμα την αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με αντίστοιχο φυσικού αερίου. Η συνέλευση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε 30 μέρες (20 ήταν οι μέρες σύμφωνα με το προηγούμενο νομοσχέδιο) από την υποβολή της αίτησης. Αν δεν συγκληθεί εμπρόθεσμα ή δεν υπάρχει διαχειριστής, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης μπορεί να συγκαλέσει ο ίδιος γενική συνέλευση με πρόσκληση που θα αναρτήσει στην είσοδο του κτιρίου 10 μέρες πριν την ημέρα που θα ορίσει. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει πάνω από μία προσφορές εγκαταστατών με το κόστος αντικατάστασης.
Αν η γενική συνέλευση απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση του ιδιοκτήτη που ζήτησε τη συνέλευση ή για οποιοδήποτε λόγο δεν λάβει θετική απόφαση σε 45 μέρες (30 ήταν οι μέρες στο προηγούμενο κείμενο) από την πρώτη σύγκληση της γενικής συνέλευσης, τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να προχωρήσει σε σύνδεση της ιδιοκτησίας του με το δίκτυο φυσικού αερίου, το οποίο θα τροφοδοτεί ατομικό καυστήρα και λέβητα φυσικού αερίου.
  • Σε περίπτωση κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο που έχει διακοπεί η περιοριστεί στο ελάχιστο η λειτουργία του, τότε ο κάθε ενδιαφερόμενος συνιδιοκτήτης μπορεί να αποσυνδέσει τα θερμαντικά σώματά του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης και να προχωρήσει σε αυτόνομη σύνδεση. Αρκεί να συγκαλέσει και πάλι γενική συνέλευση με τις προαναφερόμενες προθεσμίες.
Και στις δύο περιπτώσεις εφόσον εξακολουθεί να λειτουργεί η κεντρική θέρμανση ή λειτουργήσει στο μέλλον, ο ιδιοκτήτης που θα αυτονομηθεί θα πληρώνει μέχρι 25% του ποσού επί της πάγιας συμμετοχής του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου