ΣΟΚ!ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ?ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ...

Τι
είναι λοιπόν το κόκκινο υγρό που βλέπουμε στο κόκκινο κρέας; Τα κόκκινα
κρέατα, αποτελούνται κατά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από νερό. Το νερό
αυτό, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το
αποτέλεσμα είνα ι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.
Στην
πραγματικότητα, το κόκκινο κρέας διακρίνεται από το άσπρο κυρίως με
βάση τα επίπεδα της μυοσφαιρίνης στο κρέας. Όσο περισσότερη είναι η
μυοσφαιρίνη, τόσο πιο κόκκινο είναι το κρέας. Έτσι τα περισσότερα ζώα με
ένα υψηλά επίπεδα μυοσφαιρίνης θεωρούνται ως «κόκκινο κρέας», ενώ τα
ζώα με χαμηλά επίπεδα μυοσφαιρίνης, όπως τα πουλερικά, ή χωρίς
μυοσφαιρίνη, όπως τα θαλασσινά, θεωρούνται ως λευκό κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου